Commercial banking

Commercial banking

Van producten naar services

Commercial banking wordt gedomineerd door structurele veranderingen. Hoe willen cliënten bediend worden? Wat kan een bank voor ze betekenen in de context van regelgeving, vereisten aan de balans en hoe de eigen organisatie in elkaar zit?

Mylette heeft aan deze transities gewerkt bij grote en kleinere financiële instituten. Van productinnovatie tot organisatieveranderingen; we hebben inzicht in de complexiteit en de benodigde focus.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Commercial banking cases

Peer to Peer Funding
Peer to Peer Funding
Program Management, Business Analysis

Voor een grote Nederlandse bank gaf Mylette leiding aan de realisatie van een platform waarop financieringsaanvragen van zakelijke cliënten worden gekoppeld aan investeringsmogelijkheden voor private banking cliënten.

Integrated Services platform
Integrated Services platform
Design, Project Management, Business Analyse

Voor een grote Nederlandse bank realiseerden onze consultants als eerste in Nederland een portaal voor zakelijke cliënten waarin treasury, cashmanagement en financiële logistiek in samenhang worden aangeboden. De casus is door IBM als een global reference case voor portal implementaties gepresenteerd.

Operations Corporate Finance
Operations Corporate Finance
Interim Management

Na uitval van een MT-lid Operations binnen Corporate Finance heeft Mylette op interim basis deze rol ingevuld. De rol betrof de directe aansturing van vier locatiemanagers en indirect circa 500 medewerkers bij het foutloos verwerken van alle opdrachten van de lokale vestigingen binnen het SLA.

Cash Management Services
Cash Management Services
Project Management, Business Analysis, Solutions

Voor een Nederlandse bank leverde Mylette projectmanagement en (business & technische) architectuur input voor de update van cashmanagement services voor grootzakelijke cliënten. Het traject behelsde pakketselectie tot en met implementatie. Mylette leverde ook nazorg voor cliënt support en release management.

Restructure Retail Services
Restructure Retail Services
Project Management, Interim Management

Een grote Nederlandse bank reorganiseert alle administratieve werkzaamheden die uitgevoerd werden bij lokale vestigingen naar regionale afdelingen van elk circa 125 medewerkers. Mylette gaf leiding aan de overgang waarbij alle processen gestandaardiseerd en geoptimaliseerd werden.

SME Corporate Finance
SME Corporate Finance
Product Owner, Agile, Program Management

Een grote Nederlandse bank ontwikkelde een online omgeving voor het snel aanvragen en beoordelen van kleinzakelijke financieringen voor cliënten. Mylette gaf leiding aan het ontwikkelen van het prototype, toetsen bij cliënten en de introductie. Ook de integratie met verwerkende systemen was in scope van de oplevering.

Mylette werkt onder andere voor: