Commercial Banking

Commercial Banking

Van producten naar services

Commercial Banking wordt gedomineerd door structurele veranderingen. Hoe willen cliënten bediend worden? Wat kan een bank voor ze betekenen in de context van regelgeving, vereisten aan de balans en hoe de eigen organisatie in elkaar zit?

Mylette heeft aan deze transities gewerkt bij grote en kleinere financiële instituten. Van product innovatie tot organisatie veranderingen, we hebben inzicht in de complexiteit en de benodigde focus.

Commercial Banking Cases

Peer to Peer Funding
Peer to Peer Funding
Program Management, Business Analysis

Voor een grote NL Bank gaf Mylette leiding aan de realisatie van een platform waarop financieringsaanvragen van zakelijke cliënten worden gekoppeld aan investeringsmogelijkheden voor private banking cliënten.

Integrated Services platform
Integrated Services platform
Design, Project Management, Business Analyse

Voor een grote NL Bank realiseerde onze consultants als eerste in NL een portaal voor zakelijke clienten waarin treasury, cash management en financiele logistiek in samenhang worden aangeboden. De casus is door IBM als een global reference case voor portal implementaties gepresenteerd.

Operations Corporate Finance
Operations Corporate Finance
Interim Management

Na uitval van een MT lid Operations binnen Corporate Finance heeft Mylette op interim basis deze rol ingevuld. De rol betrof de directe aansturing van vier locatiemanagers en indirect ca. 500 medewerkers bij het binnen SLA foutloos verwerken van alle opdrachten van de lokale vestigingen.

Cash Management Services
Cash Management Services
Project Management, Business Analysis, Solutions

Voor een NL bank leverde Mylette project management en (business & technische) architectuur input voor de update van cash management services voor grootzakelijke cliënten. Het traject behelsde pakketselectie tot en met implementatie. Mylette leverde ook nazorg voor cliënt support en release management.

Restructure Retail Services
Restructure Retail Services
Project Management, Interim Management

Een grote NL bank reorganiseert alle administratieve werkzaamheden, die uitgevoerd werden bij lokale vestigingen naar regionale afdelingen van elk circa 125 medewerkers. Mylette gaf leiding aan de overgang waarbij alle processen gestandaardiseerd en geoptimaliseerd werden.

SME Corporate Finance
SME Corporate Finance
Product Owner, Agile, Programma Management

Een grote NL bank ontwikkelde een online omgeving voor het snel aanvragen en beoordelen van kleinzakelijke financieringen voor cliënten.
Mylette gaf leiding aan het prototypen, het toetsen bij cliënten en de introductie. Ook de integratie met verwerkende systemen was in scope van de oplevering.

Mylette werkt onder andere voor de volgende bedrijven