Mylette Profiel

Mylette Profiel

Mylette levert dienstverlening in de vorm van consulting, solutions en expertise services aan de financiële industrie. De basis van Mylette, haar management en senior consultants, ligt in beurshandel en beurs transactieverwerking.

Dit domein is langzaam maar zeker uitgebreid naar een volledig spectrum van expertise, kennis en kunde op het gebied van bankieren, brokerage en investments.

Onze belangrijkste kracht en drijfveer is dat we waarde en partnership bieden gebaseerd op kennis en een proactieve aanpak van veranderingen. Sinds de oprichting hebben we ongeveer elk substantieel Nederlands financieel instituut mogen bedienen met consulting en interim staffing. Na de toevoeging van services en solutions bieden we een volledig palet aan diensten voor onze cliënten.

Updates

Trade Finance Expansion
Trade Finance Expansion

Een NL trade finance bank breidt haar dienstverlening in Midden-Europa uit. Mylette consultants zijn gevraagd om de treasury - en riskfuncties van de bank te upgraden naar nieuwe standaarden en naar nieuwe requirements.

Complexiteit zit in de combinatie van het introduceren van nieuwe systemen, nieuwe producten en - processen en het het peil houden van de governance en controles. Het programma heeft daarin een end-to-end verantwoordelijkheid.

Guest Lectures by Mylette
Guest Lectures by Mylette

Robert Jessurum Lobo, senior consultant bij Mylette, geeft gastcolleges aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Deze gastcolleges zijn onderdeel van het curriculum “ Zes belangrijke onderwerpen op het gebied van “Macro and International Finance”.

Binnen het programma zullen colleges verzorgd worden rond het thema “Market Structure Global”. Studenten zal worden getoond hoe vraag en aanbod van financiële titels elkaar ontmoeten.

Pricing Engine Implementation
Pricing Engine Implementation

Een gespecialiseerde NL bank heeft een pricing applicatie geselecteerd voor haar complexe funding portfolio. Mylette zorgt voor project management, technische implementatie en interfacing. Ook dragen we bij aan de data analyse en - structurering.

Het project heeft een doorlooptijd van 12 maanden en draagt bij aan de verbetering van collateral management en externe rapportages.

Mylette werkt onder andere voor de volgende bedrijven