Mylette nieuwe business partner van PensioenFondsDashboard.nl

Mylette nieuwe business partner van PensioenFondsDashboard.nl

Mylette nieuwe business partner van PensioenFondsDashboard.nl

Mylette nieuwe business partner van PensioenFondsDashboard.nl

Mylette is de nieuwe business partner van Pensioendashboard.nl, dat diensten levert aan pensioenfondsen en -uitvoerders. Samen met PensioenFondsDashboard.nl gaat Mylette een bijdrage leveren aan het ondersteunen van pensioenfondsen en -uitvoerders met de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen (WTP).

Een van de oplossingen waarmee Mylette ondersteuning biedt is ORCA, een non-financial risk dashboard, bedoeld voor vermogensbeheerders, (kleinere) banken en pensioenfondsen. Met behulp van ORCA van Mylette is het mogelijk om op eenvoudige wijze operationele (niet-financiële) risico’s vast te leggen, te monitoren met beheersmaatregelen en indien nodig bij te sturen. De applicatie laat in één oogopslag zien welke risico’s zijn vastgelegd, welke risico’s aandacht vergen en welke bevindingen er zijn ten aanzien van (operationele) processen.

Arthur Koreman, senior consultant bij Mylette, is zeer verheugd over het business partnership met PensioenFondsDashboard.nl. “PensioenFondsDashboard.nl, een initiatief van &Gommer Pensions Group, is een toonaangevend platform dat pensioenfondsen een compleet dienstenpalet aanbiedt. Daar maakt de ORCA-oplossing van Mylette nu ook onderdeel van uit. ORCA ‘dwingt’ de organisatie op een gestructureerde manier over risico’s na te denken. Daarmee wordt de interne organisatie naar een hoger niveau van risicovolwassenheid gebracht, reageert de organisatie sneller op incidenten en is men altijd in control.”

Arthur: “Met ORCA heeft de gebruiker de belangrijkste risico’s en beheersmaatregelen helder in beeld. De organisatie kan zelf afdelingen/aandachtsgebieden definiëren en toewijzen. Daarmee kan  ORCA tailormade worden ingezet. De rollen applicatiebeheerder (tabellen) en riskmanager (risico) bepalen de inrichting. Bovendien stelt ORCA de gebruiker in staat om snel en makkelijk rapportages te maken en biedt dit ondersteuning aan de processen voor certificering (o.a. ISAE 3402), maar ook  frameworks zoals DORA en ISO.”

Gebruikers van ORCA zijn daarnaast verzekerd van support via de Mylette Service Desk en de expertise van Mylette Consultancy op het gebied van riskmanagement, procesinrichting en -analyses.

Geïnteresseerd in een ORCA-demo? Lees hier verder of neem contact met ons op

Mylette werkt onder andere voor: