Waarom overstappen naar een nieuw effectenbewaarplatform?

Waarom overstappen naar een nieuw effectenbewaarplatform?

Waarom overstappen naar een nieuw effectenbewaarplatform?

Een vermogensbeheerder kan nogal wat redenen hebben om over te stappen naar een nieuw effectenbewaarplatform. Zoals stoppen met het handelen in derivaten, het aanbieden van een nieuw product of niet langer in de rij willen staan bij de depotbank. In deze Mylette-blog van Pjotr van der Veer zoomen we in op enkele beweegredenen en – zoals u gewend bent van Mylette – nemen we u ook mee in de oplossing.

Een veel voorkomende situatie in de praktijk: een vermogensbeheerder gebruikt een systeem dat te complex is geworden. Hij of zij wil stoppen met het handelen in derivaten en zoekt daarom een simpelere applicatie die ‘lean and mean is’, zonder toeters en bellen waar hij of zij niet om gevraagd heeft (maar wel voor betaalt); een effectenbewaarplatform zonder derivaten, zonder marginberekening, zonder collateral. Kortom, zonder gedoe.

Pjotr van der Veer: “Er zijn klanten van wie we horen: de onboarding bij depotbanken duurt mij te lang. Zij zeggen: ‘ik wil gewoon snel geholpen worden, zonder wachttijden of contact met verschillende contactpersonen aan wie ik steeds opnieuw mijn verhaal moet doen.’ Wat we ook vaak zien: de meeste vermogensbeheerders houden zich het liefst met klantcontact of vermogensbeheer bezig, niet met de technologie. Of ze hebben eenvoudigweg beperkte IT-capaciteit in huis.”

‘Geen onnodige toeters en bellen’

Al deze beweegredenen – maar ook gebruikersgemak, veiligheid en kostenefficiëntie – heeft Mylette meegenomen in de ontwikkeling van STIP (Solution to Investment Processing). STIP is een nieuw effectenbewaarplatform waarmee een vermogensbeheerder of andere gebruiker gemakkelijk en snel aan de slag kan. Pjotr: “STIP zorgt voor de overzichtelijke vastlegging, administratie en verwerking van effectenorders in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen, met een interface met custodians, portfoliomanagementsystemen en rapportages. En dat allemaal in een herkenbare en vertrouwde menu-omgeving, zonder onnodige toeters en bellen. Lean and mean dus!”

Lage TCO

STIP is een geavanceerde SaaS-oplossing, werkt volledig elektronisch, is omgeven met een API en de applicatie wordt beheerd door Mylette. De gebruiker heeft er daarom op technologisch gebied geen omkijken naar. Nieuwe functionaliteit of wijzigingen kunnen snel worden aangebracht. STIP voorziet ook in een onbeperkte groei in aantal klanten en volume. Daar komt bij dat de total cost of ownership (TCO) laag is. STIP is ontwikkeld in een joint venture met AFS Group (www.afsgroup.nl), een vertrouwde naam op het gebied van brokeragediensten.

‘Snelle en deskundige service’

Pjotr: ”Een klant zei laatst expliciet tegen ons dat onze service snel is en ter zake kundig. Dat is goed en fijn om te horen. Nu komen we zelf uit de back-office van de effectenadministratie en hebben we deze systemen al eerder zelf ontwikkeld. We weten dus wel wat klanten willen en verwachten van ons. Dus die service van Mylette aan klanten is echt onderscheidend. Voor wie een ander effectenbewaarplatform overweegt: neem gerust contact met me op en ik geef graag een demo!”

Geïnteresseerd in een STIP-demo? Kijk op hier of neem contact met ons op

Mylette werkt onder andere voor: