Ruud van Walsum

Ruud van Walsum

Ruud van Walsum

Senior Consultant

Business architect in alle facetten van bankieren met een specialisatie in Treasury, Derivatives & Investments en Market Risk. Resultaat gedreven adviseur voor de financiële wereld voor systeem selecties en - implementaties.

Heeft in meer dan 30 jaar posities bekleed als CEO, COO, interim manager en project manager.

Stuur Ruud een e-mail.

Ruud van Walsum

Cases

Treasury Quick Scan
Treasury Quick Scan
Consulting, Business Analysis

Voor een aantal binnenlandse en buitenlandse banken verzorgde onze consultants een Treasury Quick Scan waarin treasury doelstellingen, control framework en cost of ownership centraal staan. De uitkomsten geven richting aan prioriteiten binnen verandertrajecten en een benchmark ten opzichte van vergelijkbare operaties.

Treasury System Selection
Treasury System Selection
Business Case, Project Management, Business Analyse

Voor een middelgrote NL Bank gaven onze consultants leiding aan business case tot en met start van implementatie van een nieuw treasury systeem. Onze ervaring met doelstellingen, producten en beschikbare systemen mede stelde de organisatie in staat binnen 8 maanden aan de implementatie te beginnen

Implementation Support
Implementation Support
Business Analysis, Expert Services

Voor een leidende onderneming in software voor de financiële industrie, verleent Mylette support bij implementatie van treasury software bij nationale en internationale cliënten. Vooral daar waar training en industrie benchmarks benodigd zijn, vult Mylette de lokale teams aan.

Repos Implementation
Repos Implementation
Project Management, Business Analysis

Voor een gespecialiseerde NL Bank gaf Mylette leiding aan de implementatie van repo's in transactie verwerkende systemen, rapportages en accounting. Onze specifieke ervaring met de gebruikte systemen gaf de doorslag voor een succesvolle introductie van dit product.

ILAAP Implementation
ILAAP Implementation
Project Management, Business Analysis, Architecture

Voor een grote NL bank met vele internationale vertakkingen gaf een consultant van Mylette leiding aan de implementatie van ILAAP. Door het omvangrijke netwerk betrof het een complexe transitie naar een nieuw nostro management systeem.

Programme Architecture
Programme Architecture
Architecture, Consulting

Voor een omvangrijk transitieprogramma voor accounting rapportages binnen een grote NL bank verleende een consultant van Mylette advies met betrekking tot architectuur richtlijnen en consistente wijze van implementatie over verschillende bronsystemen heen.

Mylette werkt onder andere voor de volgende bedrijven