UPDATE

UPDATE

Bank Data Retrieval Connector

Elke bank in Nederland met uitgifte van IBAN-nummers, is per 1 januari 2020 wettelijk verplicht aan te sluiten op het Verwijzingsportaal Bankgegevens (in English the Bank Data Retrieval Portal). Deze aansluiting dient voor 9 december aanstaande gereed te zijn.

Mylette heeft voor de ontsluiting van de gegevens tussen de bank en het Verwijzingsportaal Bankgegevens, een generieke oplossing gebouwd, genaamd de Bank Data Retrieval Connector (BDRC).

De BDRC draagt zorg voor de dagelijkse verwerking van de gegevens en ontsluiting middels de API waarmee het Ministerie van Justitie en Veiligheid de klant- en productgegevens uitvraagt. Hierin worden de klantgegevens gecontroleerd en alle wijzigingen bijgehouden met historie (tot 5 jaar). Door middel van een ‘rol gescheiden’ dashboard is het mogelijk om IT-gerelateerde processen af te schermen voor compliance gerelateerde functies. Op deze wijze is door ‘onbevoegden’ geen informatie over klanten en verzoeken in te zien en kan IT de dagelijkse verwerking en status van de API beheren.

Inmiddels zijn diverse banken met behulp van de BDRC van Mylette zo ver gevorderd dat ze één voor één worden aangesloten op het productieplatform van het Ministerie. Dit is tot stand gekomen na uitgebreide connectie- en datakwaliteitstesten.

Over het Verwijzingsportaal Bankgegevens

Het Verwijzingsportaal Bankgegevens is een digitale voorziening voor geautomatiseerde verstrekking van bepaalde bankgegevens. De verstrekking gebeurt aan de Nederlandse Opsporingsdiensten en de Belastingdienst.

Wettelijk bevoegde ambtenaren van bovengenoemde diensten kunnen via het portaal rechtstreeks informatie opvragen: een zogeheten vordering of bevraging. Banken zijn wettelijk verplicht om aan deze bevragingen te voldoen.

Mylette zal een actief deelnemer zijn aan het vervolg op het Verwijzingsportaal Bankgegevens. Wij participeren in het uitwerken van de requirements die voor de volgende versie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid staan gepland in 2020.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor uw bank? neem dan contact met ons op!

Recent updates

Overname Ajilon
Overname Ajilon

De Adecco Group Nederland draagt per januari 2019 de ondernemingsactiviteiten van Ajilon Finance, Financial Markets Solutions (FMS) tak over aan Mylette. De overname van de FMS tak van Ajilon Finance is voor Mylette een logische uitbreiding en versterkt haar capaciteiten op het gebied van consulting.
Wij zijn blij dat we op 1 januari 2019 onze nieuwe collega's mogen verwelkomen.

SBR Nexus partnert met Mylette
SBR Nexus partnert met Mylette

Met ingang van 1 januari 2019 zal SBR Nexus de inhuur van haar flexibel personeel laten verlopen via Mylette, voor optimalisatie van het inhuurproces.
SBR Nexus is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank en bouwt aan een netwerk waar ondernemers hun (financiële) informatie met tal van organisaties digitaal, makkelijk en veilig kunnen uitwisselen, met een simpele druk op de knop.

Mylette werkt onder andere voor de volgende bedrijven